top of page

stap

   filosofie

Train smart, not hard

We trainen in verschillende groepen maar volgens een uniforme visie. “Train smart, not hard” staat hierbij centraal. Er is veel aandacht voor een goede looptechniek en een verantwoorde opbouw van je kilometers. Resultaten op de lange termijn vinden we belangrijker dan resultaten op korte termijn.

We zorgen voor afwisselende trainingen die voldoen aan deze methode. Regelmatig wordt een coopertest gedaan, om te bepalen op welke snelheid je moet trainen. Dit voorkomt dat je harder loopt dan nodig is, zo voorkom je blessures. Bovendien draagt het trainen op de juiste snelheid bij aan een zo efficiënt mogelijke training met een goed resultaat op die lange termijn. Dat bedoelen we dus met “train smart”.

Voor alle lopers bestaat de mogelijkheid om maandelijks een thema-training te volgen op de zaterdagochtend. Hier wordt extra aandacht besteed aan bijvoorbeeld looptechniek, heuveltraining of ademhaling. Deze trainingen vinden niet plaats op de atletiekbaan, maar in de omgeving in het bos.


In de zomer organiseren we op de woensdagavond regelmatig een bootcamptraining op de baan, waaraan iedereen die dat leuk vindt kan deelnemen.

Header met logo v1.jpg

Bij Rensina

Hier trainen onze beginnende hardlopers. Regelmatig starten we een nieuwe beginnerscursus, waarbij het doel is om na 10 weken 30 minuten aan één stuk te kunnen hardlopen. In overleg kun je je ook buiten de vastgestelde startdata instromen.

 

Bij Jan

In deze groep trainen de lopers die 1x per week begeleid worden (de baantraining). Het doel en niveau maakt hierbij niet uit (behalve beginners, daar is de groene groep voor). Sommige lopers willen graag fit blijven, sommige lopers trainen voor een marathon. Iedereen heeft de keus om een schema te volgen, maar die hoeft uiteraard niet persé. Het kenmerk van de blauwe groep is dat een eventueel schema dan zelf gevolgd wordt, alleen de baantrainingen zijn begeleid.

 ​

Bij Has

Bij Has trainen ook lopers met uiteenlopende doelen en niveaus, maar deze lopers krijgen dagelijkse begeleiding. Via een app krijgen zij alle looptrainingen die in een week gelopen worden aangeboden. Met deze app wordt data verzameld (zoals snelheid, hartslag, afstand) en hierop wordt door de trainer feedback gegeven. De trainer is altijd bereikbaar en volgt alle trainingen en dus niet alleen de baantraining, waardoor de begeleiding intensiever is. Om in deze groep te trainen, moet een toeslag bovenop het lidmaatschap betaald worden.

welke groep past bij jou?

Je krijgt goede begeleiding met persoonlijke aandacht zoals individuele trainingsschema's, looptips en advies voor kleding, schoenen e.d. Beginners krijgen tips mee hoe ze in de komende week kunnen trainen tot de volgende training. Werk op je eigen tempo naar je eigen doel!

PERsoonlijke begeleiding

Contact

Mail ons: stapvooruit@outlook.com​
 

Trainingslocatie

 

Sportcentrum Papendal, Papendallaan Arnhem (atletiekbaan)

© 2024- Stap Vooruit

bottom of page